نخستین کنفرانس سالانه مقاومت میکروب‌ها در مقابل ادویه ضد میکروب برگزار شد

IT_Director
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۹/۱۴ - ۹:۳۷
نخستین کنفرانس سالانه مقاومت میکروب‌ها در مقابل ادویه ضد میکروب برگزار شد

پوهنتون علوم طبی کابل این کنفرانس را به هدف آگاه‌سازی در رابطه به مصرف ادویه ضد میکروب (آنتی بیوتیک‌ها) و شریک ساختن نتایج تحقیقات که از سوی اعضای کادر علمی این نهاد روی عوارض مصرف خودسرانه، میزان مصرف، عوامل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیک‌ها در مقابل میکروب‌ها و استفاده نادرست از ادویه‌های ضد میکروب با هم‌کاری کمپنی Getz Pharma دایر نمود.
دوکتور مفتی اسدالله نجات رئیس پوهنتون علوم طبی کابل مصرف و تجویز آنتی بیوتیک‌ها را برای حیات انسان مهم دانسته گفت که در مورد استفاده از داروهای ضد میکروب آگاهی دهی درست صورت گیرد، استفاده نادرست، مصرف و تجویز خودسرانه آنتی بیوتیک ها سبب شده که بالای بسیاری از بیماران تاثیر نداشته باشد، وی افزود داروهای ضد میکروب که برای مریضان در شفاخانه‌ها تجویز می‌گردد مورد بررسی قرار داده شود تا این ادویه ها در مقابل کدام امراض حساس و مقاوم هستند. دوکتور نجات گفت که بخاطر تقویت هرچه بیشتر تحقیق، پوهنتون علوم طبی کابل ژورنال بین المللی طبی را ایجاد کرده است تا استادان که در بخش طبابت تحقیقات انجام می دهد نتایج تحقیقی شان در این ژورنال به نشر میرسد تا ارزش جهانی پیدا کند. 
در این نشست مفتی محمد انور معتصم بالله مشاور ارشد وزارت تحصیلات عالی به نمایندگی از آن وزارت تدویر همچو کنفرانس‌ها را در قسمت پیشرفت و خودکفایی در بخش طبابت در کشور مهم عنوان کرده گفت که این وزارت از راه اندازی همچو کنفرانس ها ابراز قدردانی کرده و حمایت می‌کند و افزود که مهیا ساختن سهولت‌های تحقیقات علمی برای استادان از جمله مکلفیت‌های این وزارت می‌باشد.
استاد صبغت الله سجاد آمر ارتباط و آگاهی عامه در مورد سرگذشت تحقیقات علمی در پوهنتون، انکشاف و پیشرفت های که در دو سال اخیر در بخش تحقیقات صورت گرفته است و از ایجاد ژورنال بین المللی طبی بخاطر نشر مقالات استادان به سطح جهانی سخنرانی کرده و معلومات همه جانبه‌ی را ارایه کرد.
قابل یادآوری است که مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها به یک تهدید در افغانستان تبدیل شده است و مردم باید از مصرف خودسرانه و نادرست این محصولات دارویی به شدت خود داری کنند که روی همین موضوع نتایج مقالات تحقیقی در این کنفرانس توسط استادان پوهنتون علوم طبی کابل ارایه گردید و مورد دلچسپی اشتراک کنندگان کنفرانس قرار گرفت.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۷ - ۹:۲۳
Background image

نشست شورای علمی پوهنتون علوم طبی کابل، به رهبری شیخ‌الحدیث مفتی احسان‌الله ابوالفیضان، رئیس این پوهنتون، با حضور اعضای این شورا برگزار شد که در آن موضوعات مهم اکادمیک مورد بررسی و تصمیم‌ گیری قرار گرفت.

در این نشست، ۱۰ مورد شامل اجندای شورای علمی تحت بحث قرار گرفت که بخش عمدهٔ آن را موضوعات مربوط به تقرر و ترفیعات علمی استادان و هم‌چنان سایر مسائل اکادمیک تشکیل می‌داد.

اعضای شورای. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۶ - ۱۴:۳۸
Background image

امتحان دروس دینی معاملات در شریعت  اسلامی از کارمندان اداری پوهنتون علوم طبی کابل «ابو علی ابن سینا» توسط آمریت دعوت و ارشاد و با حضور شیخ ‌الحدیث مفتی احسان‌الله ابوالفیضان، رئیس این پوهنتون اخذ گردید.

این امتحان در حالی برگزار شد که کارمندان پوهنتون در جریان یک ربع گذشته، مطابق نصاب درسی وزارت امر به معروف و نهی از منکر و به هدایت وزارت تحصیلات عالی، موضوعات مربوط به معاملات در شریعت. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۶ - ۱۰:۳۲
Background image

داکتران دیپارتمنت جراحی اعصاب شفاخانه تدریسی علی آباد پوهنتون علوم طبی کابل« ابو علی ابن سینا» عمل جراحی  برداشت تومور عمقی مغز را به روش ((Craniotomy and Excision of Sellar and Suprasellar SOL با موفقیت انجام دادند. 

به گفته داکتر رحمت الله  صلاح نورزی عضو این دیپارتمنت، بیمار ۱۳ ساله باشنده ولایت سمنگان به دلیل سردردهای شدید، ضعف در دست‌ها و پاها، حملات عصبی و کاهش دید چشم‌ها به شفاخانه مراجعه کرده. . .

BACK TO NEWS